Äventyrarna 12-15 år

I Scouterna är det äventyr från första dagen. Du blir Äventyrarscout när du blir tolv år. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Äventyrare direkt.

alder-aventyrare

I Äventyrarscouterna  är patrullen viktig, det är basen för hela scoutverksamheten som äventyrarscout. Äventyrarscouterna fördjupar sina kunskaper och vistas mycket ute i naturen. Som Äventyrare lär man sig då laga mat över öppen eld och paddla kanot. Förutom läger och övernattningar ger sig Äventyrarna ut och hajkar i skog och mark och sover ute i vindskydd eller kanske under bar himmel. Ofta planerar man och genomför sina egna hajker och aktiviteter. Ibland kanske man går på hajk eller gör andra aktiviteter tillsammans med scouter från andra kårer.

Äventyrarprogram ht2016