Bli scout

logo

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 6 år. Du börjar som bäverscout och sedan blir du spårarscout, upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Som scout gör man massa olika saker, allt från att lära sig att vara en bra kompis till att göra upp eld. I Scouterna är man ute i naturen och vandrar, paddlar kanot, åker skidor eller skridskor. Man åker på hajk och sover i skogen, kanske i ett vindskydd som man byggt med sina kompisar. I Scouterna lär man sig också om andra länder, vad man kan göra för att förbättra miljön och hur man kan hjälpa till om det händer en olycka. På somrarna åker scouter ofta på läger. Där bor man i tält i ungefär en vecka och träffar scouter från andra ställen. De största scoutlägren har fler än 20 000 deltagare! Tillsammans bygger man kök, matbord och allt annat man kan behöva. Man gör dessutom aktiviteter varje dag där man sjunger, sportar, pysslar och leker.

Patrullen

Även om du lär du dig massor av nya saker i Scouterna har du inga lektioner och inga lärare. Du lär dig genom att pröva själv! Men det finns förstås vuxna ledare som hjälper och stöttar. Som scout är man med i en patrull. En patrull är en liten grupp med scouter. I patrullen samarbetar man för att klara av utmaningar. Tillsammans i patrullen klurar scouterna ut lösningar på problem men bestämmer också nya roliga saker att göra.

Vår uppgift:

Scouterna brinner för att göra unga människor redo för livet, genom äventyr, gemenskap, internationella möten och värdebaserat ledarskap.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledarna, så kan de berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Är du mellan 6-8 år?

Kent Fransson är ledare för bäverscouterna. Du kan ringa Kent på 0393-21570, helst mellan klockan 17-20.

Är du mellan 8-10 år?

Monika Hedefält är ledare för spårarscouterna. Du kan ringa Monika på 073-7154705, helst mellan klockan 18-20.

Är du mellan 10-12 år?

Mats Hultgren är ledare för upptäckarscouterna. Du kan ringa Mats på mobiltel: 0702-978905 mellan klockan 18-20.

Är du mellan 12-15 år?

Hans Sandblad är ledare för äventyrarscouterna. Du kan ringa Hans på 076-1159227 eller mejla till hans.sandblad@outlook.com .

Är du mellan 15-19 år?

Om du känner för att vara med i utmanargänget så kontakta Ebba Sandblad på tel: 076-614 84 14 eller mejla till ebbast@hotmail.se .

Ladda ner